Αυτό το φρέσκο αγελαδινό γάλα δημιουργήθηκε από εμάς τους καταναλωτές

Tο ερωτηματολόγιο έκλεισε στις :  16 Φεβρουαρίου 2020

                                                                                                                                                                                                                         


Το ερωτηματολόγιο για την επιλογή των προδιαγραφών για το δικό μας γάλα έχει πια ολοκληρωθεί !


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ


ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ 3.845 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ


Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκαν οι προδιαγραφές,

η προτεινόμενη λιανική τιμή και η αμοιβή του παραγωγού.Ο ρόλος της Ποιος είναι το Αφεντικό;


 • Διαχειρίζεται την άδεια του σήματος
 • Πραγματοποιεί τις έρευνες για τα προϊόντα.
 • Αναζητά τους εταίρους (παραγωγούς, βιομηχανίες) που είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις εμάς των καταναλωτών.
 • Δημιουργεί τα ερωτηματολόγια των προδιαγραφών.
 • Καθορίζει μετά από έρευνα τις προδιαγραφές.
 • Προβαίνει σε δημιουργία συμβολαίων με τους εταίρους.
 • Βρίσκει τα σημεία πώλησης των προϊόντων.
 • Παρακολουθεί και συντονίζει την εμποριοποίηση των προϊόντων.


Ο ρόλος του Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού Ποιος είναι το Αφεντικό;


 • Συντονίζει και αποφασίζει για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας διασφαλίζοντας την πλήρη διαφάνεια και δημοκρατικότητα του εγχειρήματος.
 • Υποδέχεται και συγκεντρώνει τους καταναλωτές μετόχους.
 • Συντονίζει και συλλέγει τις συλλογικές απόψεις και τις αποφάσεις που αφορούν τις επενδύσεις των καταναλωτών για την στήριξη των παραγωγών και όχι μόνο.
 • Ελέγχει και εγγυάται ότι τα προϊόντα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν ψηφιστεί με τεχνικούς και ηθικούς ελέγχους στους παραγωγούς και τα εργοστάσια τόσο από καταναλωτές όσο και από ανεξάρτητους φορείς.
 • Οργανώνει και συντονίζει προωθητικές ενέργειες σε σημεία πώλησης και όχι μόνο.
 • Είναι υπεύθυνος και η φωνή της πρωτοβουλίας προάγοντας τις αξίες, τις ιδέες και τα προϊόντα. 
 • Υπερασπίζεται τα προϊόντα στους διανομείς (σουπερμάρκετ) ώστε να έχουν πάντα τον σεβασμό και την εικόνα που τους αρμόζει. 


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

 • Αμοιβή των παραγωγών : Εγγυημένη αμοιβή που επιτρέπει στον παραγωγό να πληρώνεται σωστά για το προϊόν που ζητάμε και να μπορεί να επενδύσει στη βελτίωση της δραστηριότητάς του (0,475€ ανά λίτρο γάλακτος).
 • Προέλευση του γάλακτος : 100% Ελληνικό.
 • Συμπληρωματική διατροφή αγελάδων (ωμέγα-3) : Προσθήκη τροφής πλούσια σε τριφύλλι ή/και πλούσια σε λιναρόσπορο που ευνοεί την καλή υγεία της αγελάδας και αυξάνει το ωμέγα-3 στο γάλα.
 • Διατροφή των αγελάδων (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί : GMO) : Εγγυημένη διατροφή χωρίς GMOs.
 • Ευζωία και ελευθερία των ζώων (καλές πρακτικές): Μεγαλύτερος χώρος (πάνω από 10m2 ανά αγελάδα), με άμμο ή χόρτο, ανεμιστήρα, βούρτσα και Πιστοποίηση σύμφωνα με τις Οδηγίες τις Ε.Ε. για την Ευζωία και τις καλές πρακτικές.
 • Ποσοστό λιπαρών στο γάλα (για το πλήρες) : 3,5%
 • Θερμοκρασία Παστερίωσης : Παστερίωση κλασική σε υψηλή θερμοκρασία (80°C).
 • Συσκευασία : Χάρτινο κουτί με καπάκι, χωρίς αλουμίνιο στο εσωτερικό του.
 • Υποστήριξη παραγωγών προς το Βιολογικό :  0,01€  ανά λίτρο γάλακτος προστέθηκε από εμάς τους καταναλωτές για να στηρίξουμε τους παραγωγούς στην μετάβασή τους προς τις βιολογικές παραγωγές στο μέλλον.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ποια είναι τα οφέλη για εμάς τους καταναλωτές;


Προσθέτοντας απλά λίγα λεπτά του ευρώ σε αυτό το προϊόν, εμείς, οι καταναλωτές, έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε έναν ολόκληρο τομέα ενός επαγγέλματος από μια άδικη και δύσκολη κατάσταση. Αυτό είναι το όλο νόημα αυτής της πρωτοβουλίας που κατέστη δυνατή χάρη στην καινοτομία ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου, που επιτρέπουν τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού καταναλωτών, μέσω ενός απλού, εκπαιδευτικού και διαφανούς διαδραστικού εργαλείου. Εμείς οι καταναλωτές ερχόμαστε κοντά στους παραγωγούς, σεβόμενοι τους κόπους τους στο να μας προσφέρουν όσα βάζουμε στο τραπέζι μας. Γνωρίζουμε πια ότι αγοράζοντας το προϊόν γινόμαστε χρηματοδότες της επιβίωσης κάθε παραγωγού που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, χαρίζοντας χαμόγελο και αισιοδοξία για το μέλλον σε αυτόν και την οικογένειά του.


Αλλά δεν είναι δίκαιο να ζητάς από τους καταναλωτές λίγα λεπτά του ευρώ παραπάνω χωρίς αντάλλαγμα.

Σε αντάλλαγμα αυτής της στήριξης, εμείς οι καταναλωτές έχουμε πρόσβαση σε μια εντελώς νέα ποιότητα κατανάλωσης γνωρίζοντας τα πάντα για το προϊόν που βάζουμε στο τραπέζι μας όσο αφορά την παραγωγή του (υγιεινή και ποιοτική ζωοτροφή τόσο για την αγελάδα όσο και για την ποιότητα του γάλακτος, άμεση και ολική ιχνηλασιμότητα των παραγωγών που επωφελούνται από αυτή τη δίκαιη αμοιβή, ευχαρίστηση να γνωρίζουμε ότι το γάλα προέρχεται από εκμεταλλεύσεις με υποδειγματικές μεθόδους εργασίας και πρακτικές, χωρίς GMOs, κ.λπ.). Η δημιουργία βιώσιμων και ποιοτικών προϊόντων με σεβασμό προς το περιβάλλον, τις καλές πρακτικές και προς όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στην παραγωγή και εμποριοποίησή του, είναι υπόθεση δική μας, των καταναλωτών. Γιατί Αφεντικά είμαστε εμείς οι καταναλωτές!

Που μπορούμε να βρούμε το προϊόν ;

Το πρώτο προϊόν που δημιουργήσαμε οι καταναλωτές είναι διαθέσιμο σε όλα τα ΑΒ Βασιλόπουλος. Είναι γνωστό ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος θα στηρίξει την πρωτοβουλία και ήταν η πρώτη που τοποθέτησε τα προϊόντα σε όλα της τα καταστήματα ώστε οι καταναλωτές να μπορούμε τα βρούμε παντού στη χώρα μας.

Ελπίζουμε και άλλες αλυσίδες να στηρίξουν την πρωτοβουλία έτσι ώστε όλο και περισσότεροι καταναλωτές να βρίσκουν τα προϊόντα και με τον τρόπο αυτό να στηρίζουμε όλο και περισσότερους παραγωγούς. 

Η τοποθέτηση αλλά και η ορθή παρουσίαση των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων είναι υπόθεση όλων μας. Υπερασπιζόμαστε και προάγουμε την δική μας μάρκα, τα δικά μας βιώσιμα και υπεύθυνα προϊόντα. Ζητάμε την παρουσία τους στο σουπερμάρκετ που επισκεπτόμαστε. Ελέγχουμε την διαθεσιμότητά του και ζητάμε από  τους υπεύθυνους να μας το φέρνουν. Αιτούμαστε την τοποθέτησή του σε όσες αλυσίδες δεν το έχουν. Γινόμαστε ενεργοί καταναλωτές, υπεύθυνοι, δημιουργοί μιας θετικής κατάστασης που θα εξελίξει τον πρωτογενή τομέα, την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας το περιβάλλον, τις καλές πρακτικές, το δίκαιο εμπόριο. 

Όλα είναι στα χέρια τα δικά μας, των καταναλωτών. Ποιος είναι το Αφεντικό; .

Δείτε πάλι εδώ το ερωτηματολόγιο που διαμόρφωσε τα παραπάνω αποτελέσματα


Σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, η ΑΒ Βασιλόπουλος, στάθηκε μαζί με εμάς τους καταναλωτές δίπλα στους Έλληνες παραγωγούς στηρίζοντας πρώτη στην Ελλάδα την καινοτόμα συνεταιριστική πρωτοβουλία « Ποιος είναι το Αφεντικό; Η - Μάρκα του Καταναλωτή». Από τις 21 Μαΐου 2020, οι καταναλωτές θα βρούμε στα ψυγεία των καταστημάτων ΑΒ το πρώτο προϊόν που δημιουργήσαμε, το γάλα, σε 2 κωδικούς- πλήρες και ελαφρύ - εξαιρετικής ποιότητας του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος μας, που προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση και παράλληλα, αναδεικνύει τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Μαζί και η ΘΕΣγάλα, που στήριξε την προσπάθεια και με την εμπειρία και τεχνογνωσία της πιστοποιώντας, συσκευάζοντας και διανέμοντας το προϊόν στις προδιαγραφές που ζητήσαμε εμείς οι καταναλωτές.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΒ


Ο SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πρίντζιος, δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή, «αγκαλιάσαμε» αυτή τη νέα και πρωτοπόρα -για τη χώρα- πρωτοβουλία, καθώς διαχρονικά στηρίζουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και εμπιστευόμαστε τους Έλληνες Παραγωγούς, που με μεράκι γεμίζουν το τραπέζι μας με τα πιο εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία «Ποιος είναι το αφεντικό ; - Η Μάρκα του Καταναλωτή » είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας που επιδεικνύουμε για την ελληνική γη. Κι ένας τρόπος να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή περισσοτέρων από 120 οικογενειών παραγωγών γάλακτος, ώστε να επιβιώσουν, να εξελιχθούν και μαζί τους και άλλα παρακλάδια του τομέα της Γεωργίας και όχι μόνο.» 

Μοιραστείτε τα αποτελέσματα και την πρωτοβουλία αυτή με τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας, την οικογένειά σας. Γινόμαστε ενεργοί καταναλωτές, συμμέτοχοι στην αλλαγή. Στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα, τους δικούς μας παραγωγούς, το περιβάλλον, τις καλές πρακτικές. Δημιουργούμε υγιεινά και ποιοτικά προϊόντα διαμορφώνοντας τις προδιαγραφές τους και την τιμή τους!