Αυτό το φρέσκο αγελαδινό γάλα δημιουργήθηκε από εμάς τους καταναλωτές

Tο ερωτηματολόγιο έκλεισε στις :  16 Φεβρουαρίου 2020

                                                                                                                                                                                                                         


Το ερωτηματολόγιο για την επιλογή των προδιαγραφών για το δικό μας γάλα έχει πια ολοκληρωθεί !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ


ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

 • Αμοιβή των παραγωγών : Εγγυημένη αμοιβή που επιτρέπει στον παραγωγό να πληρώνεται σωστά για το προϊόν που ζητάμε και να μπορεί να επενδύσει στη βελτίωση της δραστηριότητάς του (0,475€ ανά λίτρο γάλακτος).
 • Προέλευση του γάλακτος : 100% Ελληνικό.
 • Συμπληρωματική διατροφή αγελάδων (ωμέγα-3) : Προσθήκη τροφής πλούσια σε τριφύλλι ή/και πλούσια σε λιναρόσπορο που ευνοεί την καλή υγεία της αγελάδας και αυξάνει το ωμέγα-3 στο γάλα.
 • Διατροφή των αγελάδων (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί : GMO) : Εγγυημένη διατροφή χωρίς GMOs.
 • Ευζωία και ελευθερία των ζώων (καλές πρακτικές): Μεγαλύτερος χώρος (πάνω από 10m2 ανά αγελάδα), με άμμο ή χόρτο, ανεμιστήρα, βούρτσα και Πιστοποίηση σύμφωνα με τις Οδηγίες τις Ε.Ε. για την Ευζωία και τις καλές πρακτικές.
 • Ποσοστό λιπαρών στο γάλα (για το πλήρες) : 3,5%
 • Θερμοκρασία Παστερίωσης : Παστερίωση κλασική σε υψηλή θερμοκρασία (80°C).
 • Συσκευασία : Χάρτινο κουτί με καπάκι, χωρίς αλουμίνιο στο εσωτερικό του.
 • Υποστήριξη παραγωγών προς το Βιολογικό :  0,01€  ανά λίτρο γάλακτος προστέθηκε από εμάς τους καταναλωτές για να στηρίξουμε τους παραγωγούς στην μετάβασή τους προς τις βιολογικές παραγωγές στο μέλλον.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΤΟΥΣ 3.845 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ

Δείτε παρακάτω πως εξελίχθηκαν οι προδιαγραφές

και πως διαμορφώθηκε η προτεινόμενη λιανική τιμή

και η αμοιβή του παραγωγού.

Ο ρόλος της Ποιος είναι το Αφεντικό;

 • Διαχειρίζεται την άδεια του σήματος
 • Πραγματοποιεί τις έρευνες για τα προϊόντα.
 • Αναζητά τους εταίρους (παραγωγούς, βιομηχανίες) που είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις εμάς των καταναλωτών.
 • Δημιουργεί τα ερωτηματολόγια των προδιαγραφών.
 • Καθορίζει μετά από έρευνα τις προδιαγραφές.
 • Προβαίνει σε δημιουργία συμβολαίων με τους εταίρους.
 • Βρίσκει τα σημεία πώλησης των προϊόντων.
 • Παρακολουθεί και συντονίζει την εμποριοποίηση των προϊόντων.


Ο ρόλος του Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού Ποιος είναι το Αφεντικό;

 • Συντονίζει και αποφασίζει για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας διασφαλίζοντας την πλήρη διαφάνεια και δημοκρατικότητα του εγχειρήματος.
 • Υποδέχεται και συγκεντρώνει τους καταναλωτές μετόχους.
 • Συντονίζει και συλλέγει τις συλλογικές απόψεις και τις αποφάσεις που αφορούν τις επενδύσεις των καταναλωτών.
 • Ελέγχει και εγγυάται ότι τα προϊόντα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν ψηφιστεί με τεχνικούς και ηθικούς ελέγχους στους παραγωγούς και τα εργοστάσια τόσο από καταναλωτές όσο και από ανεξάρτητους φορείς.
 • Οργανώνει και συντονίζει προωθητικές ενέργειες σε σημεία πώλησης και όχι μόνο.
 • Είναι υπεύθυνος και η φωνή της πρωτοβουλίας σε στοχευμένες ενέργειες με τα μέσα επικοινωνίας (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες κτλ).
 • Υπερασπίζεται τα προϊόντα στους διανομείς (σουπερμάρκετ) ώστε να έχουν πάντα τον σεβασμό και την εικόνα που τους αρμόζει. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ποια είναι τα οφέλη για εμάς τους καταναλωτές;


Προσθέτοντας απλά λίγα λεπτά του ευρώ σε αυτό το προϊόν, εμείς, οι καταναλωτές, έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε έναν ολόκληρο τομέα ενός επαγγέλματος από μια άδικη και δύσκολη κατάσταση. Αυτό είναι το όλο νόημα αυτής της πρωτοβουλίας που κατέστη δυνατή χάρη στην καινοτομία ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του διαδικτύου, που επιτρέπουν τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού καταναλωτών, μέσω ενός απλού, εκπαιδευτικού και διαφανούς διαδραστικού εργαλείου. Εμείς οι καταναλωτές ερχόμαστε κοντά στους παραγωγούς, σεβόμενοι τους κόπους τους στο να μας προσφέρουν όσα βάζουμε στο τραπέζι μας. Γνωρίζουμε πια ότι αγοράζοντας το προϊόν γινόμαστε χρηματοδότες της επιβίωσης κάθε παραγωγού που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, χαρίζοντας χαμόγελο και αισιοδοξία για το μέλλον σε αυτόν και την οικογένειά του.


Αλλά δεν είναι δίκαιο να ζητάς από τους καταναλωτές λίγα λεπτά του ευρώ παραπάνω χωρίς αντάλλαγμα.

Σε αντάλλαγμα αυτής της στήριξης, εμείς οι καταναλωτές έχουμε πρόσβαση σε μια εντελώς νέα ποιότητα κατανάλωσης γνωρίζοντας τα πάντα για το προϊόν που βάζουμε στο τραπέζι μας όσο αφορά την παραγωγή του (υγιεινή και ποιοτική ζωοτροφή τόσο για την αγελάδα όσο και για την ποιότητα του γάλακτος, άμεση και ολική ιχνηλασιμότητα των παραγωγών που επωφελούνται από αυτή τη δίκαιη αμοιβή, ευχαρίστηση να γνωρίζουμε ότι το γάλα προέρχεται από εκμεταλλεύσεις με υποδειγματικές μεθόδους εργασίας και πρακτικές, χωρίς GMOs, κ.λπ.). Η δημιουργία βιώσιμων και ποιοτικών προϊόντων με σεβασμό προς το περιβάλλον, τις καλές πρακτικές και προς όλους τους παράγοντες που συμμετέχουν στην παραγωγή και εμποριοποίησή του, είναι υπόθεση δική μας, των καταναλωτών. Γιατί Αφεντικά είμαστε εμείς οι καταναλωτές!

Πότε θα είναι έτοιμο και που θα μπορούμε να βρούμε το προϊόν ;

Οι διαδικασίες παραγωγής του προϊόντος έχουν ξεκινήσει. Τι σημαίνει αυτό; Δημιουργούνται οι μακέτες και αναζητούνται οι πρώτες ύλες για την δημιουργία της συσκευασίας, οι παραγωγοί που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα διαμορφώνους τις διαδικασίες παραγωγής ώστε να είναι σύμφωνες με τις επιλογές μας. Θα εμποριοποιηθούν το πλήρες γάλα (σε μπλε συσκευασία) και το ελαφρύ (σε πράσινη συσκευασία). Επειδή είναι κατανοητό ότι η εμποριοποίηση του γάλακτος θα δώσει άμεσα τεράστια ανάσα στους παραγωγούς που πραγματικά είναι σε δύσκολη κατάσταση, σκοπός είναι βεβαίως να είναι έτοιμα όλα όσο πιο άμεσα γίνεται. Για την ακριβή ημερομηνία θα ενημερωθείτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βέβαια με newsletter.

Όσο για το που θα βρίσκουμε το προϊόν, είναι γνωστό ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος θα στηρίξει την πρωτοβουλία και θα είναι η πρώτη που θα τοποθετήσει τα προϊόντα σε όλα της τα καταστήματα ώστε οι καταναλωτές να μπορούμε τα βρούμε παντού στη χώρα μας.


Δείτε πάλι εδώ το ερωτηματολόγιο που διαμόρφωσε τα παραπάνω αποτελέσματα


Μοιραστείτε τα αποτελέσματα και την πρωτοβουλία αυτή με τους φίλους σας, τους συναδέλφους σας, την οικογένειά σας. Γινόμαστε ενεργοί καταναλωτές, συμμέτοχοι στην αλλαγή. Στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα, τους δικούς μας παραγωγούς, το περιβάλλον, τις καλές πρακτικές. Δημιουργούμε υγιεινά και ποιοτικά προϊόντα διαμορφώνοντας τις προδιαγραφές τους και την τιμή τους!