ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ & ΑΡΟΣΙΣ ! ΠΑΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ;

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ !

Όπως έχουμε ήδη δει, τα φασόλια (μέτρια και γίγαντες) είναι τα επόμενα προϊόντα τα οποία είναι ήδη online και ψηφίζουμε τις προδιαγραφές τους. Στα πλαίσια των ερωτηματολογίων πάμε να δούμε από κοντά τα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν το ερωτηματολόγιο και να μάθουμε περισσότερα για τους ανθρώπους πίσω από αυτά.  Η βιωσιμόιτητα της Ελλάδας τόσο σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, έχει ανάγκη τη διξή μας προτροπή. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα φασόλια σου, να γνωρίσεις τους παραγωγούς και να μάθεις πως η πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα και της βιωσιμότητας ; Δήλωσε συμμετοχή και έλα μαζί μας !Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου PLOUTOS H2020 και του πιλοτικού στο οποίο ηγείται η πρωτοβουλία μας, οργανώνουμε μια επίσκεψη στα αγροτεμάχια παραγωγών φασολιών στην Καστοριά (Open Day). Εκεί θα συναντηθούμε και με τους υπόλοιπους παραγωγούς οσπρίων, τους υπεύθυνους της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ που θα μας ξεναγήσουν στους χώρους του εργοστασίου και το ταξίδι των οσπρίων από το χωράφι έως το πιάτο μας, άλλους παράγοντες και εταίρους μας στο πρόγραμμα από την εταιρεία NEUROPUBLIC που έχουν να μας μάθουν πολλά για το Smart Farming και όχι μόνο ! 

Η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική γιατί όλοι εμείς θα μάθουμε :

  • Πως καλλιεργούνται τα φασόλια μας και να γνωρίσουμε τους παραγωγούς.
  • Τι είναι το πρόγραμμα Ploutos H2020 και ποιος ο ρόλος των καταναλωτών της πρωτοβουλίας.
  • Τα πάντα για τις έξυπνες τεχνολογικές λύσεις Smart Farming Solutions Gaiasense που έχουν εγκατασταθεί στους παραγωγούς χάρη στη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Ploutos H2020.
  • Τι προσφέρουν σε διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα σε εμάς τους καταναλωτές οι τεχνολογικές αυτές λύσεις.
  • Τι προσφέρουν στους παραγωγούς οι έξυπνες τεχνολογίες στο χωράφι τους.
  • Πως συμμετέχουμε στη βιωσιμότητα (οικονομία, περιβάλλον, κοινωνία) μέσω της πρωτοβουλίας και πως επηρεάζουμε θετικά τους γύρω μας και άλλες χώρες.

Όπως σε όλες τις επισκέψεις μας, θα υπάρχει βιντεοσκόπηση στα πλαίσια των γυρισμάτων ντοκιμαντέρ της πρωτοβουλίας και για λόγους διαφάνειας, ώστε να δείξουμε σε όλους τους καταναλωτές τα όσα διαδραματίζονται στις δράσεις μας. Επίσης το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα προωθηθεί και σε όλους τους εταίρους του προγράμματος Ploutos H2020 και στην επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Δήλωσε συμμετοχή έως τις 9 Ιουνίου και πέρασε μια μέρα μαζί μας στη Καστοριά ! Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη (μεταφορά, γεύμα...) ! Στείλε email ή κάλεσέ μας σήμερα !