ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ;

Όλοι οι καταναλωτές μπορούν :

  • Να ψηφίζουν τις προδιαγραφές των επόμενων προϊόντων
  • Να διαμορφώνουν το TOP3 των επόμενων προϊόντων στη λίστα
  • Να ενημερώνουν για την παρουσία/απουσία των προϊόντων στα καταστήματα
  • Να δεσμευθούν ακόμη περισσότερο με το να γίνουν μέλη με το συμβολικό 1€

Το να γίνεις μέλος σημαίνει :

  • Να ψηφίζω στην ετήσια Γενική Συνέλευση για τις αποφάσεις και κατευθύνσεις του συνεταιρισμού
  • Να ψηφίζουμε συλλογικά για την εξέλιξη των προϊόντων
  • Να γνωρίζεις από κοντά τους παραγωγούς και εταίρους που κατασκευάζουν τα προϊόντα
  • Να επιβεβαιώνεις από κοντά τις προδιαγραφές που όλοι μαζί διαμορφώσαμε
  • Να συμμετέχεις ή και να οργανώνεις ενέργειες προώθησης της πρωτοβουλίας στα καταστήματα
  • Να συμμετέχεις σε ενέργειες, συναντήσεις και ραντεβού (με τα σουπερμάρκετ, τα υπόλοιπα μέλη...)

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Ο Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Ποιος Είναι το Αφεντικό; έχει δημιουργηθεί για να δώσει περισσότερη εξουσία στους καταναλωτές. 

Είναι μία συνεταιριστική μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό να συγκεντρώνει τους καταναλωτές που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία, την επιλογή, τη κατασκευή και τον έλεγχο της προσφοράς διατροφικών προϊόντων που θα τους προταθούν στο μέλλον.

Μέσω αυτής, οι καταναλωτές εκφράζουμε τις ανάγκες μας και συμμετέχουμε στη σύσταση των προδιαγραφών των προϊόντων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Συμμετέχουμε στον ορισμό των χαρακτηριστικών (σύσταση, προέλευση, τιμή) των προϊόντων που επιθυμούμε να αποκτήσουμε με τη δυνατότητα να τα κάνουμε πιο βιώσιμα, δίκαιου εμπορίου, με διαφάνεια στο τρόπο παραγωγής τους.

Αυτά τα προϊόντα στη συνέχεια, θα σχεδιάζονται, θα παράγονται και θα διατίθενται στο εμπόριο από την «Ποιος είναι το Αφεντικό;» με την οποία ο Συνεταιρισμός μας δεσμεύεται συμβατικά.

Ο Συνεταιρισμός Ποιος Είναι το Αφεντικό; είναι ένας κοινωνικός συνεταιρισμός κοινής ωφέλειας, εντελώς ανοιχτός, δημοκρατικός και διαφανής και δεν μοιράζει μέρισμα στους μετόχους του.

Αποτελείται από πολίτες, υπεύθυνους και αφοσιωμένους, που καταναλώνουν με τρόπο σκεπτικό, υιοθετώντας τρόπους κατανάλωσης και παραγωγής που σέβονται την Ανθρωπότητα, το Περιβάλλον και τις βασικές αξίες.

Δεν ανταποκρίνεται σε καμία κερδοσκοπική λογική.
Από τη μορφή της ως μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης, επιδιώκει ένα διαφορετικό σκοπό από τον επιμερισμό των κερδών.

Οι εγγραφές στο κεφάλαιό της δεν στοχεύουν στη δημιουργία οικονομικού επενδυτικού κεφαλαίου αλλά στη συμμετοχή σε ένα συμμετοχικό σχέδιο που αφορά τη υπεύθυνη κατανάλωση των πολιτών και την προσφορά στήριξης στους παραγωγούς, την κοινωνία, το περιβάλλον.

Η είσοδος με «Ένα ευρώ ανά μετοχή» έχει στόχο να σημαδέψει αυτή τη θέληση για ένωση και ομοσπονδιοποίηση μίας τεράστιας οικογένειας ενεργών καταναλωτών μέλη αυτού του σχεδίου.

Συνοδεύεται από την συμμετοχή της στην δημιουργία μιας προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών σε συνδυασμό με την εξέλιξη της συνείδησης. Εντάσσεται ευρέως στο πλαίσιο πολλαπλών διεθνών πρωτοβουλιών υπέρ μιας βιώσιμης πλανητικής ανάπτυξης ενώ είναι και μέλος του κινήματος 10 χωρών που αναπτύσσουμε μαζί την ίδια πρωτοβουλία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καίιτις ίδιες αξίες. 

Επιτρέπει στον καθένα να συνδέει τις αγοραστικές του πράξεις με τις πεποιθήσεις του εξασφαλίζοντας τον σεβασμό των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και/ή ηθικών χαρακτηριστικών.

Ο Συνεταιρισμός Ποιος είναι το Αφεντικό; θα υποδεχθεί όλους όσους επιθυμούν να απαλλαχθούν από τα εμπορικά μοντέλα που έχουν επιβληθεί και να συμμετέχουν στις αλλαγές της κοινωνίας παίρνοντας ενεργή θέση στην μετάβαση.

Η λειτουργία της είναι συμμετοχική, απλή και διαφανής.

Ο καθένας μπορεί να γίνει μέτοχος και να δώσει ακόμη περισσότερο βάρος στο κίνημα στο οποίο συμμετέχει. Όλοι έχουμε ίση ψήφο !

Επιδιώκει την κοινή ωφέλεια. Ο συνολικός στόχος είναι να επιτρέπεται σε όλους όσοι επιθυμούν, να ακολουθούν με την συμμετοχή τους, μικρή ή μεγάλη, την αληθινή βελτίωση του τρόπου κατανάλωσή μας, του τόπου μας, του κόσμου !

Έλα μαζί μας ! Στήριξε και εσύ ενεργά την προσπάθεια. Αυτή είναι η δική σου μάρκα ! Αυτά είναι τα δικά σου προϊόντα, ποιοτικά και υπεύθυνα !

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ

Καταχώριση (13-02-2020) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και δημοσίευση στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ., στοιχείων του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ», με διακριτικό τίτλο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ;» και αριθμό ΓΕΜΗ 154006501000. Μπορείτε να δείτε το καταστατικό εδώ.