ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ψηφίζουμε τα 3 πρώτα προϊόντα εδώ Αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εταιρεία της Μάρκας του Καταναλωτή "Ποιος είναι το Αφεντικό;"  παρουσίασε και θα ανέλυσε την ιδέα και το τρόπο ανάπτυξής της στο Forum Αγροδιατροφής.

Η κίνησή μας να δημιουργήσουμε τη Μάρκα του Καταναλωτή αποτελεί μία ελπίδα για το αύριο των Ελλήνων παραγωγών και μία αξιόπιστη λύση για τους καταναλωτές στη χώρα μας. 

Η Μάρκα του Καταναλωτή  “Ποιος είναι το Αφεντικό;” παρουσιάστηκε στον Ελληνικό κόσμο του αγροδιατροφικού τομέα με τεράστια επιτυχία!

“Ο καταναλωτής, ο βασικότερος επενδυτής, πυλώνας ανάπτυξης και εγγυητής διαφάνειας & ισότητας. Ο καταναλωτής με τη μάρκα του προσφέρει βιωσιμότητα και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο παίρνοντας τις επιλογές στα χέρια του"


Δημιουργούμε στην Ελλάδα τη Μάρκα του Καταναλωτή - «Ποιος είναι το Αφεντικό;». Η εφαρμογή ενός σχεδίου, ενός κινήματος που θα φέρει μεγάλες αλλαγές στην εμποριοποίηση των καταναλωτικών προϊόντων αλλά και μεγάλες αλλαγές στη βιωσιμότητα των παραγωγών.

Η Μάρκα του Καταναλωτή, επιτρέπει σε όλους μας να δημιουργήσουμε συλλογικά τις προδιαγραφές ενός προϊόντος, να το κατασκευάσουμε όπως θέλουμε και να το διαθέσουμε για πώληση στην κατάλληλη τιμή.

Τι είναι όμως η "Μάρκα του Καταναλωτή"; Είναι, επί της ουσίας, ένας δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών. Μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία προϊόντων με τη συνεργασία καταναλωτών και παραγωγών. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι οι καταναλωτές να αποφασίζουν για τις προδιαγραφές, τη ποιότητα και τη τιμή των προϊόντων, έχοντας πλήρη γνώση για το που πηγαίνουν τα χρήματά τους, στηρίζοντας τους Έλληνες παραγωγούς. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στη πλήρη διαφάνεια, ισότητα, αλληλεγγύη και την υγεία.

Η ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Σε διαδικασία δημιουργίας

ΓΑΛΑ

ΓΑΛΑ

Γάλα αγελάδος, υψηλής παστερίωσης, πλήρες 3,5%. Ελάτε να διαλέξουμε μαζί τις προδιαγραφές του και να το διαθέσουμε σύντομα στην αγορά. Το γάλα αυτό θα ανταμείβει τον παραγωγό του στη σωστή τιμή την οποία θα έχουμε επιλέξει εμείς οι καταναλωτές!

Επόμενο στη λίστα

ΦΕΤΑ

ΦΕΤΑ

Ελληνική παραδοσιακή φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Ένα ακόμη προϊόν επιλεγμένο από εμάς τους καταναλωτές, βασισμένο στις δικές μας προδιαγραφές το οποίο θα ανταμείβει τους παραγωγούς στη σωστή τιμή!

Επόμενο στη λίστα

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Ελαιόλαδο του καταναλωτή! Αγνό ελαιόλαδο όπως θα το έχετε επιλέξει εσείς οι καταναλωτές! Σύντομα μαζί σας όλες οι προδιαγραφές ώστε να διαθέσουμε στην αγορά το δικό μας ελαιόλαδο.

Επόμενο στη λίστα

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Γιαούρτι από τους παραγωγούς μας για το "Γάλα του καταναλωτή". Ένα ακόμη προϊόν επιλεγμένο από εμάς τους καταναλωτές, βασισμένο στις δικές μας προδιαγραφές το οποίο θα ανταμείβει τους παραγωγούς στη σωστή τιμή!

Επόμενο στη λίστα

ΑΥΓΑ

ΑΥΓΑ

Τα δικά μας αυγά. Τα θέλουμε ελευθέρας βοσκής ; Βιολογικής βοσκής ; Ότι και να διαλέξει ο καταναλωτής θα είναι δική του επιλογή και θα τη στηρίξουμε όλοι γιατί έτσι θα χαρίσουμε στο παραγωγό τους μία καλύτερη τύχη.

Επόμενο στη λίστα

ΑΛΕΥΡΙ

ΑΛΕΥΡΙ

Ένα ακόμη προϊόν επιλεγμένο από εμάς τους καταναλωτές, βασισμένο στις δικές μας προδιαγραφές το οποίο θα ανταμείβει τους παραγωγούς στη σωστή τιμή!

Επόμενο στη λίστα

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Θέλετε σπαγγέτι, ταλιατέλες ή μήπως βίδες; Ολικής άλεσης; Σε τι συσκευασία; Έχοντας τις πρώτες ύλες από τους παραγωγούς μας θα φτιάξουμε όλοι μαζί τη δική μας μάρκα μακαρόνια στη τιμή που θα διαλέξουμε μαζί οι καταναλωτές.

Επόμενο στη λίστα

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΒΟΥΤΥΡΟ

Το βούτυρο του καταναλωτή, επιλεγμένο από τους παραγωγούς γάλακτος που θα συμμετέχουν και για το Γάλα του Καταναλωτή.

Επόμενο στη λίστα

ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ

ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ

Πορτοκάλι ; Μήλο ; Μανταρίνι; Οι παραγωγοί μας έχουν αυτό που θέλουμε. Ας αποφασίσουμε πως το θέλουμε και ας κάνουμε τη δική μας σειρά χυμών για εμάς, τα παιδιά μας, για όλους τους καταναλωτές, μα πάνω από όλα τιμόντας τον κόπο των παραγωγών.

Επόμενο στη λίστα

ΜΕΛΙ

ΜΕΛΙ

Αγνό Ελληνικό μέλι, απευθείας από τους παραγωγούς μας, κατασκευασμένο με τα κριτήρια των καταναλωτών! Ένα μέλι ποιοτικό αλλά και υπεύθυνο τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς το καταναλωτή.

Ποιός μιλάει για εμάς ;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας, κύριος Εμμανουέλ Μακρόν, πήρε πριν από λίγες ημέρες ως παράδειγμα κατά τη διάρκεια της επίσημης ομιλίας του στη "Γενική Κατάσταση Τροφίμων", τη Μάρκα του Καταναλωτή και ποιο συγκεκριμένα "Ποιος είναι το Αφεντικό;",λέγοντας : Η προσέγγιση αλληλεγγύης που ξεκίνησε από τους καταναλωτές προς υποστήριξη στους παραγωγούς, προτρέποντας τους εμπνευστές των startup αυτών εταιριών ακόμη και τους διάφορους παράγοντες να συμμετέχουν πιο ενεργά, αυτή τη συγκεκριμένη προσέγγιση, αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση που μόλις ανέφερα, θα ήθελα να μπορέσετε να τη γενικεύσετε και να αξιοποιήσετε τα 2,4 δισεκατομμύρια λίτρα γάλακτος στη Γαλλία, να δεσμευτείτε σε μια πολυετή σύμβαση βασισμένη στη φιλοσοφία που μόλις ανέφερα.
"Μπορούμε να στηριχθούμε στο αίσθημα αλληλεγγύης των Ελλήνων και στη δύναμη που έχουμε οι καταναλωτές", εξηγεί ο κύριος Λάμπης Κώτσου, ιδρυτής και συντονιστής της εταιρείας της Μάρκας του Καταναλωτή στην Ελλάδα "Ποιός Είναι Το Αφεντικό;" και συνεχίζει: Η πρωτοβουλία, το κίνημα «Ποιος είναι το Αφεντικό;» βασίζεται στο γεγονός ότι εμείς ως καταναλωτές δεν θέλουμε πλέον να αγοράζουμε ένα προϊόν χωρίς να γνωρίζουμε πώς επηρεάζει τον κόσμο μας, το οικονομικό και κοινωνικό μας περιβάλλον. Σήμερα θέλουμε να μάθουμε τι τρώμε, θέλουμε να μάθουμε πώς το κάθε ενεργό μέλος στο κλάδο αμείβεται, θέλουμε να βάζουμε τα χρήματά μας όπου αυτό φαίνεται σημαντικό, χωρίς να απειλείται το αύριο του περιβάλλοντος. Τέλος, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν οι εταίροι μας είναι πραγματικές, επαληθεύσιμες ανά πάσα στιγμή.
"Μία πρωτοβουλία που με προβλημάτισε πραγματικά ευχάριστα και που ο τίτλος Ποιος είναι το Αφεντικο; κατάλαβα ότι δεν αναφέρετε σε κάποια θεατρική παράσταση αλλά σε κάτι που πάει να βγάλει στην επιφάνεια τους πραγματικούς πρωταγωνιστές μιας διαδικασίας." Ήταν τα πρώτα λόγια τους κύριου Γιάννη Σάρρου, παρουσιαστή της εκπομπής "'Υπαιθρος" στο Star Κεντρικής Ελλάδος, όπου μαζί με τον Λάμπη Κώτσου, ιδρυτή και συντονιστή της Μάρκας του Καταναλωτή στη χώρα μας, ανέλυσαν τι είναι η πρωτοβουλία αυτή, ποια τα οφέλη της για τους καταναλωτές, τους παραγωγούς, το περιβάλλον το σήμερα και το αύριο. Ο καταναλωτής έχει τη δύναμη της επιλογής και δεν χρειάζεται να περιμένουμε από πουθενά αλλαγές τις οποίες μπορούμε να φέρουμε μόνοι μας. Αυτή η αλυσίδα που ξεκινάει από το στάβλο και το χωράφι και τελειώνει στο ράφι των καταστημάτων, έχει έναν πολύ γερό σύμμαχο και συνδετικό κρίκο σε όλη τη διαδικασία. Αυτός ο κρίκος είναι ο καταναλωτής, που θα επιλέξει τις προδιαγραφές των προϊόντων του, θα ορίσει τη τιμή, θα υποστηρίξει το παραγωγό, το περιβάλλον. Όλα αυτά δημιουργόντας τη δική του Μάρκα μέσα απο διαδικασίες πλήρης διαφάνειας και υπευθυνότητας.