ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΔΩ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Εμείς οι καταναλωτές έχουμε ηθικό δικαίωμα να γνωρίζουμε τι καταναλώνουμε, τον τόπο και τον τρόπο παραγωγής του κάθε προϊόντος και να εκφράζουμε την άποψή μας. Θέλουμε να γνωρίζουμε το κάθε ευρώ που επενδύουμε πως και σε ποιον μοιράζεται, από το χωράφι και το στάβλο του παραγωγού μέχρι το ράφι του καταστήματος, πριν φτάσει στα χέρια μας. Θέλουμε να ξέρουμε, πως τα χρήματα που επενδύουμε αγοράζοντας ένα προϊόν, είναι αρκετά για να επιβιώνει ο παραγωγός του. Αλλά και ακόμη πιο μακριά, θέλουμε να ξέρουμε πως οι δικές μας επιλογές μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη διατροφή μας, την ανάπτυξη του κλάδου της γεωργίας, το περιβάλλον, την Ελληνική Οικονομία.Για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς οι καταναλωτές αποφασίσαμε να εμπλακούμε ενεργά και να δημιουργήσουμε τη δική μας μάρκα. Τη Μάρκα του Καταναλωτή «Ποιος είναι το Αφεντικό;»..

Τι είναι όμως η "Μάρκα του Καταναλωτή"; Είναι, επί της ουσίας, ένας δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών. Μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία προϊόντων με τη συνεργασία καταναλωτών και παραγωγών. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι οι καταναλωτές να αποφασίζουν για τις προδιαγραφές, τη ποιότητα και τη τιμή των προϊόντων, έχοντας πλήρη γνώση για το που πηγαίνουν τα χρήματά τους, στηρίζοντας τους παραγωγούς της χώρας μας. Ένα μοντέλο που στηρίζεται στη πλήρη διαφάνεια, ισότητα, αλληλεγγύη και την υγεία.

Ποιος είναι το Αφεντικό; η Μάρκα του Καταναλωτή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΝΕΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου ερωτηματολόγιου για το γάλα, αναμένουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου την παρουσία του στα ράφια των καταστημάτων ΑΒ. 

Ήρθε λοιπόν η στιγμή μα προχωρήσουμε στο δεύτερο προϊόν στη λίστα που ψηφίσαμε οι καταναλωτές. Το ελαιόλαδο. Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των προδιαγραφών και το ερωτηματολόγιο έχει πια αναρτηθεί προς ψήφιση. Ένα προϊόν εξαιρετικά ιδιαίτερο μιας και η χώρα μας είναι από τις κυρίαρχες στην αγορά, αλλά με αμοιβές για τους παραγωγούς σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα η ιδιαιτερότητα του ελαιόλαδου είναι ότι η τιμή πώλησης των παραγωγών μπορεί να έχει τεράστιες διακυμάνσεις από χρονιά σε χρονιά, φτάνοντας πραγματικά σε επίπεδα ασύμφορα για την επιβίωση των ελαιοπαραγωγών.

Μάθετε τα πάντα για το προϊόν, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, πως επηρεάζεται η ποιότητα, το περιβάλλον και πως διαμορφώστε την αμοιβή του παραγωγού και την προτεινόμενη τιμή του προϊόντος.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΒ


Σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, η ΑΒ Βασιλόπουλος, στάθηκε μαζί με εμάς τους καταναλωτές δίπλα στους Έλληνες παραγωγούς στηρίζοντας πρώτη στην Ελλάδα την καινοτόμα συνεταιριστική πρωτοβουλία « Ποιος είναι το Αφεντικό; Η - Μάρκα του Καταναλωτή». Από σήμερα, 21 Μαΐου 2020,  εμείς οι καταναλωτές θα βρούμε στα ψυγεία των καταστημάτων ΑΒ τους το πρώτο προϊόν που δημιουργήσαμε, το γάλα, σε 2 κωδικούς- πλήρες και ελαφρύ - εξαιρετικής ποιότητας του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος μας, που προωθεί τη βιώσιμη κατανάλωση και παράλληλα, αναδεικνύει τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Μαζί και η ΘΕΣγάλα, που στήριξε την προσπάθεια και με την εμπειρία και τεχνογνωσία της πιστοποιόντας, συσκευάζοντας και διανέμοντας το προϊόν στις προδιαγραφές που ζητήσαμε εμείς οι καταναλωτές.


Ο SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πρίντζιος, δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή, «αγκαλιάσαμε» αυτή τη νέα και πρωτοπόρα -για τη χώρα- πρωτοβουλία, καθώς διαχρονικά στηρίζουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και εμπιστευόμαστε τους Έλληνες Παραγωγούς, που με μεράκι γεμίζουν το τραπέζι μας με τα πιο εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία «Ποιος είναι το αφεντικό ; - Η Μάρκα του Καταναλωτή » είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας που επιδεικνύουμε για την ελληνική γη. Κι ένας τρόπος να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή περισσοτέρων από 120 οικογενειών παραγωγών γάλακτος, ώστε να επιβιώσουν, να εξελιχθούν και μαζί τους και άλλα παρακλάδια του τομέα της Γεωργίας και όχι μόνο.» 


Twitting !