ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!

Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια, να έχουμε διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα, αν θέλουμε τα προϊόντα μας να στηρίζουν τους παραγωγούς της χώρας μας σωστά, να είναι πιο βιώσιμα επιβεβαιωμένα με θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, ένας μόνο τρόπος υπάρχει : ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ! 

Χιλιάδες φάρμες και αγροκτήματα έχουν πια εγκαταλείψει στη χώρα μας και συνεχίζουν να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Τα επαγγέλματα εξαφανίζονται, οι νέοι εγκαταλείπουν τον πρωτογενή τομέα και στρεφόμαστε σε εισαγωγές με αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, χωρίς να γνωρίζουμε τις πρακτικές που ακολουθούνται. Στόχος μας ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΑΡΜΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ !

Διαμορφώνουμε τις προδιαγραφές των προϊόντων, διαμορφώνουμε μια δίκαιη προτεινόμενη λιανική τιμή, σωστή αμοιβή για τους παραγωγούς ώστε να ζουν από το επάγγελμά τους και να μας εξασφαλίζουν ένα ποιοτικό, υγιεινό και πιο βιώσιμο προϊόν. Τι μένει ; Πολύ απλά να ζητήσουμε από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ να διαθέσουν χώρο στα ράφια τους ώστε εμείς οι καταναλωτές να βρίσκουμε αυτά τα προϊόντα και να μπει μπροστά η αλυσίδα που θα έχει αντίκτυπο στην βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας μας, την οικονομία της Ελλάδας, την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ;  ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ :

1. Αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο ή γράψτε ένα δικό σας:

Είμαι καταναλωτής και θα ήθελα να βρίσκω στα καταστήματά σας τα προϊόντα της πρωτοβουλίας “Ποιος είναι το Αφεντικό; Η Μάρκα του Καταναλωτή” ώστε να στηρίζω σωστά τους παραγωγούς, με διαφάνεια. Τα προϊόντα διαμορφώνουμε οι ίδιοι οι καταναλωτές και ελέγχουμε τις προδιαγραφές με τα μάτια μας τόσο στους παραγωγούς όσο και στους βιομηχανικούς εταίρους της. Παρακαλώ διαθέστε στα ράφια σας τα προϊόντα ώστε να δώσετε βήμα στην σωστή κατεύθυνση και τη δυνατότητα σε όλους εμάς να στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή. 

2. Επιλέξτε από τους συνδέσμους που βλέπετε δίπλα και κάτω την αλυσίδα σουπερμάρκετ στην οποία κάνετε τα ψώνια σας.

3. Στην σελίδα επικοινωνίας που θα ανοίξει, γράψτε τα στοιχεία που σας ζητούν και κολλήστε το παραπάνω κείμενο ή γράψτε το δικό σας αίτημα. Υποβάλετε το αίτημα. Αν θέλετε μπορείτε να είστε και πιο συγκεκριμένοι αναφέροντας και την περιοχή του καταστήματος της γειτονιάς σας.

4. Επαναλάβετε τη διαδικασία αν ψωνίζετε σε περισσότερες αλυσίδες κοντά σας. 


Ζητήστε τα προϊόντα στους διευθυντές των καταστημάτων!


Share

Με αυτήν την επιστολή που απλώς συμπληρώνετε και καταθέτετε στην υποδοχή του καταστήματος, μπορείτε πολύ εύκολα να αιτηθείτε την άφιξη των προϊόντων κοντά στο σπίτι σας. Απλά γράψτε τα στοιχεία σας και το κατάστημα της περιοχής που σας ενδιαφέρει.

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε ή δεν έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τη σελίδα, μπορείτε πολύ απλά να στείλετε με email την επιστολή ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στον διαδραστικό χάρτη !

Η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική. Οι καταναλωτές έχουμε τεράστια δύναμη και η άποψή μας γίνεται πάντα σεβαστή από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ. Αυτή είναι η δική σας πρωτοβουλία, τα δικά σας προϊόντα, των καταναλωτών και πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους μας. Όσο πιο πολλοί στηρίζουμε την πρωτοβουλία και όσο τα προϊόντα γίνονται διαθέσιμα σε περισσότερους από εμάς σε όλο και περισσότερα σημεία, τόπο πιο πολλές οικογένειες παραγωγών μπορούμε να υποστηρίξουμε και μάλιστα σε περισσότερους τομείς.