ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ;


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΒ

Ο SVP Buying στη Διεύθυνση Αγορών της ΑΒ Βασιλόπουλος, Δημήτρης Πρίντζιος, δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή, «αγκαλιάσαμε» αυτή τη νέα και πρωτοπόρα -για τη χώρα- πρωτοβουλία, καθώς διαχρονικά στηρίζουμε την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και εμπιστευόμαστε τους Έλληνες Παραγωγούς, που με μεράκι γεμίζουν το τραπέζι μας με τα πιο εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία «Ποιος είναι το αφεντικό ; - Η Μάρκα του Καταναλωτή » είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας που επιδεικνύουμε για την ελληνική γη. Κι ένας τρόπος να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή δεκάδων οικογενειών παραγωγών γάλακτος, ώστε να επιβιώσουν, να εξελιχθούν και μαζί τους και άλλα παρακλάδια του τομέα της Γεωργίας και όχι μόνο.» 

Σήμερα όλα τα προϊόντα που δημιουργήσαμε οι καταναλωτές (γάλα, γιαούρτια, ελαιόλαδα) είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 300 καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η ΑΒ είναι η πρώτη αλυσίδα που στήριξε την προσπάθεια αυτή δίνοντας χώρο στα ράφια της και επενδύοντας στην πρωτοβουλία των καταναλωτών. 


Από τον Σεπτέμβριο του 2021 η αλυσίδα Μy Market ξεκίνησε την δική της στήριξη στην πρωτοβουλία τοποθετώντας το φρέσκο γάλα στα ράφια της στηρίζοντας έτσι τους παραγωγούς της Θεσσαλίας μαζί μας. Λίγες εβδομάδες αργότερα την εμφάνιση στα ράφια της αλυσίδας έκαναν και τα γιαούρτια στηρίζοντας έτσι και παραγωγούς της Θεσσαλίας. Η στήριξη της My Market αναμένεται να ενταθεί στο επόμενο διάστημα με την επέκταση σε ακόμη περισσότερα καταστήματα κάτι το οποίο θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε ακόμη περισσότερους παραγωγούς. 

Ας ελπίσουμε και άλλες αλυσίδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.


Και μετά ; Τι πρέπει να κάνουμε οι καταναλωτές ;

Φροντίζουμε τα προϊόντα να είναι διαθέσιμα παντού και πάντα!

Όλοι οι καταναλωτές μπορούμε :

  • Να ελέγχουμε την ορθή παρουσία των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων.
  • Να ζητάμε την τοποθέτησή τους στους Διευθυντές των καταστημάτων που επισκεπτόμαστε.
  • Να ενημερώνουμε για την παρουσία/απουσία των προϊόντων στα καταστήματα
  • Να ενημερώνουμε άλλους καταναλωτές για την πρωτοβουλία

Γι’αυτό μην διστάζετε ! Ζητήστε την τοποθέτηση των προϊόντων παντού όπου ψωνίζεται, στηρίξτε την προσπάθεια. Είναι στο χέρι όλων μας!

Αφεντικά είμαστε εμείς οι καταναλωτές. Η “Ποιος είναι το Αφεντικό;” είναι η Μάρκα του Καταναλωτή και τα προϊόντα της πρέπει να είναι διαθέσιμα σε όλους τους καταναλωτές. Έτσι μπορούμε να στηρίζουμε περισσότερες οικογένειες παραγωγών, την βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της στήριξης του πρωτογενούς τομέα.